16.04.2019

A ve B grubu camilerde görev yapan İmam-Hatiplere yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Cami hizmetlerinin geliştirilmesi, bu hizmetleri yürüten görevlilerimizin mesleki yeterliklerinin artırılması, etkin ve verimli din hizmeti sunmalarına katkı sağlanması amacıyla A ve B grubu camilerde görev yapan imam-hatiplere yönelik 8-11 Nisan 2019 tarihlerinde Antalya/Manavgat'ta hizmet içi eğitim semineri düzenlenmiştir.

Seminer boyunca alanında uzman konuşmacıların katılımıyla Kurum Kültürü ve Aidiyet Bilinci, Din Hizmetlerinin Tarihçesi – Din Hizmetine Adanmış Ömürler, İslam'da Ailenin Önemi, Sosyal Medya Okur-Yazarlığı, Dini Tebliğde Kitle İletişim Araçlarının Rolü ve Önemi, Etkili Hutbe Sunum Teknikleri, Kur'an-Sünnet Bütünlüğü, Selatin Camilerde Görev Yapan Bir İmamın Günlüğü, Adab-ı Muaşeret ve Resmi Görgü Kuralları, İslam'ı Tebliğde Nebevi Metod, Göç ve Hademe-i Hayrat, Din Hizmetlerinin İfasında Dikkat Edilecek Hususlar, Din Hizmetlerinin Yürütülmesinde İletişimin Önemi/Yöntemi ve Türkiye'de Dini Hayat konuları ele alındı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN'in açılış semineri ile başlayan programa Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Ali YILDIZ başta olmak üzere çok sayıda konuşmacı iştirak etti.