13.10.2019

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nde Düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine Katıldı.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 20 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

​Din Hizmetleri Genel Müdürü ALBAYRAK konuşmasında;

Bu Kur’an kavimleri, milletleri, toplumları, cemiyetleri, Ümmeti Muhammedi hidayete, doğru yola sevk eden bir kitaptır. Mü’minler için bir müjdedir, hidayet ve şifa kaynağıdır. Bir vahdet pınarıdır. Biz Müslümanlar Allah katında izzeti aradığımız her dönemde, Allah’tan başkalarının huzurunda değil Allah’ın huzurunda, O’nun katında, O’na güvenerek, O’na sığınarak, O’na teslim olduğumuz her dönemde Kur’an bize hayat pınarı olmuştur. Allah’ın dinine, Kur’an’ına hizmet eden milletleri Cenab-ı Hakk hiçbir zaman yardımsız bırakmamıştır. Kur’an’a hizmet şereftir ve şereflerin en büyüğüdür. Kur’an’a bağlı olmak bizi güçlü kılar. Tarihe baktığımızda görürüz ki; maddiyatımızın düşük, sayıca az olduğumuz zamanlarda maneviyatımız devreye gitmiş, mana her dönemde maddeyi yenmiştir.” sözlerine yer verdi.