12.10.2018

VIII. Cami Görevlileri Çalıştayı Gerçekleştirildi

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “VIII. Cami Görevlileri Çalıştayı" düzenlendi.

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 10-11 Ekim 2018 tarihlerinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca Ankara'da proje sahibi, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri ile temayüz etmiş din görevlilerinin katılımıyla “VIII. Cami Görevlileri Çalıştayı" düzenlenmiştir.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK ve Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet BODUR'un katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayda örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması ve din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla 22 ilden 25 din görevlisi görev mahallerinde yürüttükleri projelerini sunmuşlardır.

Cami görevlilerinin planladıkları ve uygulamaya koyarak sonuç aldıkları projeler, slayt eşliğinde görsel ve işitsel olarak çalıştay süresince gerçekleştirilen oturumlarda sunulmuştur. Çalıştayda cami merkezli etkinlikler başta olmak üzere kadınlar, gençler, çocuklar, öğrenciler, kimsesizler, engelliler, sokakta yaşayan insanlar ve romanlar gibi toplumun farklı kesimlerine sunulan ve farkındalık oluşturan projeler tanıtılmıştır.