18.04.2018

Ramazan Ayı Faaliyetlerinin DHYS'ye girilmesi.

Ramazan ayı faaliyetleri ile ilgili bilgilerin DHYS'ye kaydedilmesi üç aşamada gerçekleştirilecektir:

1. Hatimle teravih namazı, camilerde okunacak mukabele ve mukabele okunma vakitleri,  müştemilâtında her gün iftar verilecek camiler, il ve ilçelerde itikâfa izin verilecek camiler, Kadir gecesinde sabaha kadar açık bulundurulacak camiler, mahya asılacak camiler ve mahyalarda yazılacak metinler ekte gönderilen Ek-2 forma her bir cami görevlisi tarafından işlenerek müftülükteki/ataşelikteki DHYS sorumlusuna teslim edilecek, DHYS sorumlusu ise belirtilen tarihe kadar kendisine teslim edilen formları DHYS üzerindeki “Ramazana Özel Cami Bilgileri" ekranına her cami için ayrı ayrı girip kaydedecektir. Bu maddede sayılan faaliyetler en 11 Mayıs 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar sisteme kaydedilecektir. Bu tarihten sonra bilgi girişi yapılamayacaktır.
  2. Çadır ve konteynır kentlerde yaşayanlar, tarım işçileri vb. yılın belli döneminde göçebe hayat süren vatandaşlarımızın bulundukları bölgeler ile camilerin yeterli olmadığı yerleşim yerlerinde Ramazan ayında ibadetlerin huzur içerisinde ifa edilmesi için kurulan mobil (prefabrik/çadır vb.) mescitlere ait bilgiler DHYS üzerinden “Mobil Mescit Kurulan Yerler" ekranına en geç 11 Mayıs 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar kaydedilecektir.
  3. Esnaf, hasta, şehit ailesi ve gazilere yönelik ziyaretler ile cezaevi, huzurevi, yetiştirme yurdu/sevgi evi ve aile ziyaretleri, kumanya dağıtımı, yardım kampanyaları, iftar davetleri, Kur'an ziyafeti programları, personelimizce çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanacak makale ve Ramazan sayfaları, mahalli TV ve radyolarda düzenlenecek iftar, sahur vb. programlar ve icra edeceklerin isimleri DHYS üzerindeki “Faaliyet Kaydetme" ekranından “Ramazan Ayı" faaliyetleri seçilerek girilecektir. Bu maddede sayılan faaliyetler en geç 29 Haziran 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar sisteme kaydedilecektir.