30.04.2019

Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı irşat hizmetlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla “Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayları” düzenliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca irşat hizmetlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla “Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayları” düzenleniyor.

Bu kapsamda her bölgeye yönelik özel ihtiyaçlar belirlenerek hazırlanan çalıştayların ilki, Tekirdağ' da gerçekleştirildi.

Vaaz ve irşat hizmetlerinde etkinlik sağlamak ve verimliliği artırmak, irşat hizmetleriyle ilgili yaşanan sorunları tespit etmek ve bölgesel irşat stratejilerini müzakere etmek amacıyla düzenlenen tolantı, 27 Nisan'da Tekirdağ Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapıldı.

Trakya Bölgesi’ne yönelik "Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayı"na, bölgede irşat hizmetlerini yürüten personel katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın açış konuşmasıyla başlayan çalıştayda, üç ayrı oturum yapıldı.

Oturumlarda; “Vaaz Programları ve Vaaz-İrşat Kurullarının Çalışmasında Vaizlerin Rolü”, “Cami Çalışma Programları”, “Konferans, Panel, Seminer, Sempozyum vb. Etkinliklerin Cami Dışı İrşat Hizmetlerine Katkısı”, “Radyo-TV, Basın ve Sosyal Medya Yoluyla Vaaz ve İrşat, Fırsat Vaazları (Doğum, Evlenme, Vefat vb. Zamanlarda İrşat)”, “Sosyal Hizmet Kurumlarında (KYK, Cezaevleri, Sevgi Evleri, Huzurevleri, Sağlık Kuruluşları) Yürütülen İrşat Faaliyetleri” ve “Trakya Bölgesi İrşat Hizmetlerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ele alındı.

Çalıştayda ayrıca irşat hizmetlerine ivme kazandıracak yeni fikirler de değerlendirildi.

Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayı’na Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdulazizoğlu, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, merkez teşkilatında farklı birimlerde görevli Diyanet işleri uzmanı ve uzman yardımcıları ile bölgede görev yapan il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, eğitim merkezi müdürü, eğitim görevlisi, vaizler, din hizmetleri ile eğitim uzmanları ve imam hatipler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Bölgesel İrşat Stratejisi Çalıştayları”nda belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, bölgesel düzeyde özel irşat programları ve materyaller geliştirecek.