03.09.2019

V. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması Mersin’de Yapıldı.

​2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Erkek Din Görevlileri arasında “Etkili Hutbe Sunumu" yarışması düzenlenmiştir.

Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasının ilki 2015 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın beşincisi düzenlenmektedir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı V. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması 01 Eylül 2019 Pazar günü saat 13.30'da Mersin Ulu Cami'de yapılmıştır.

Yarışmada Van/Edremit Edremit Toki Müftü Ömer Azmi Efendi Camii İmam Hatibi Recep BAKIR birinci, Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa Camii Uzman İmam Hatibi Osman AYKAN ikinci, Kahramanmaraş/Afşin Kale İmamlık Camii İmam Hatibi Mehmet KIZILAY üçüncü olmuştur.

Yarışmada dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde takdim edilecektir.