31.03.2021

Güneydoğu Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı Düzenlendi

İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından irşat stratejisi çalıştayları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik bir çalıştay düzenlendi.

30 Mart 2021 Salı günü çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Güneydoğu Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı"na Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDULAZİZOĞLU, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sema YİĞİT, İrşat Hizmetleri/Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı uzmanları ile Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak il müftüleri ve irşat kurulu üyeleri katılım sağladı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK'ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, bölge il müftülükleri tarafından hazırlanan ortak sunumun Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından takdim edilmesiyle devam etti. Verimli bir şekilde geçen çalıştayda aşağıda belirtilen konu başlıklarıyla ilgili değerlendirme ve müzakereler yapıldı.

• İrşat Hizmetlerinde Personel Yeterlikleri ve Personel Yeterliklerinin Geliştirilmesine Yönelik Rehberlik Hizmetleri
  • İrşat Hizmetlerinde Kurumsal Aidiyet ve Metot Birliği
  • İrşat Hizmetlerinde Fiziki/Teknik Şartlar, Materyal ve Ulaşım
  • İrşat Kurulunun Önemi, Çalışma Usul ve Esasları
  • Din Hizmetleri Uygulama Genelgesi Çerçevesinde İrşat Hizmetleri: Değerlendirme ve Teklifler
  • Vaiz-Cami Görevlisi/Kur'an Kursu Öğreticisi Ders Halkaları
  • Kadınlara Yönelik İrşat Hizmetleri
  • Gençlere ve Çocuklara Yönelik İrşat Hizmetleri
  • Sosyal Hizmet Kurumlarında İrşat Hizmetleri
  • Ceza İnfaz Kurumları ve Sağlık Kuruluşlarında İrşat Hizmetleri
  • Bağımlı, Engelli vb. Kesimlere Yönelik İrşat Hizmetleri
  • Fırsat Odaklı İrşat Hizmetleri
  • Göçmenlere, Mevsimlik İşçilere ve Turistlere/Yerleşik Yabancılara Yönelik İrşat Hizmetleri
  • Basın, Radyo-TV ve Sosyal Medya Yoluyla Vaaz-İrşat Hizmetleri
  • Özellikli Gruplara/Bölgelere/Mahallelere/Yaylalara Yönelik İrşat Programları
  • Deprem, Sel vb. Olağanüstü Durumlarda İrşat Hizmetleri
  • İrşat Hizmetlerinde Paydaş Kurum ve Kuruluşlarla İşbirliği
  • İhtiyaç ve Öncelikler Bakımından İrşat Stratejisi

İrşat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik tespit, teklif ve önerilerin sunulduğu “Güneydoğu Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı" değerlendirme ve kapanış oturumuyla sona erdi.