Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
28.06.2021

2021 Yılı Değerler Eğitimi Kampları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında Kurum bakımı altında bulunan çocuklara yönelik düzenlenen yaz kampları başladı. Bu kapsamda ilk kamplar, 28 Haziran - 3 Temmuz 2021 tarihleri arasında Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampında 140 çocuk, Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı'nda 170 çocuğun katılımıyla düzenlenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının uhdesinde koruma ve bakım altında bulunan çocukların hem psiko-sosyal gelişimlerine hem de değer bilincine sahip, topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ayrılan kamp merkezlerinde Başkanlığımız personeli tarafından “Değerler Eğitimi" başlığı altında millî ve manevi değerlerimiz etkinliklerle işlenecektir. Yaz boyunca dönemler hâlinde planlanan kamplarda, 4 gün boyunca günde iki saatlik sürede değer istasyonlarında, farklı etkinlik ve oyunlar eşliğinde çocukların milli ve manevi değerlerimizi tanıyıp pekiştirmeleri hedeflenmektedir.

26 Temmuz – 28 Ağustos 2021 tarihleri arasında Mersin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampında 5 dönem, 2 – 7 Ağustos 2021 tarihleri arasında ise Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampında 1 dönem hâlinde “Değerler Eğitimi" içerikli kamp programları düzenlenecektir.