25.08.2021

XVII. Ezanı Güzel Okuma Türkiye Final Yarışması Van’da Yapıldı

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” düzenlenmiştir. Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın ilki 2004 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın on yedincisi düzenlenmiştir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı XVII. Ezanı Güzel Okuma Türkiye Final Yarışması 22 Ağustos 2021 Pazar günü saat 13.30’da Van ili İpekyolu ilçesi Ulu Camii’nde yapılmıştır.

Yarışmada İstanbul/Üsküdar Selmanağa Camii Vekil İmam Hatibi İsmail Selman KIZMAZ birinci, Amasya/Göynücek Maide Hatun Camii Müezzin Kayyımı İsmail ÇİTİR ikinci, Kastamonu/Taşköprü Paşa Ky. Erencik Mh. Camii 4/B İmam Hatibi Esat TUNA üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde takdim edilecektir.