14.09.2021

06 Eylül 2021 Tarihli Bilgi Yarışması Sonuçları

​2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında düzenlenen Bilgi Yarışmasının 06 Eylül 2021 tarihinde Başkanlığımız yerleşkesinde gerçekleştirilen Final Sınavı neticelendirilmiştir.

Yarışmacılar sınav sonuçlarını (https://dibbys.diyanet.gov.tr) adresine kullanıcı adları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Din Hizmetleri Yönetim Sistemi’nde (DHYS) yer alan “Cami Hizmetleri”, “Yarışma”, “Yarışma Başvuru”, “İşlemler” ve “Sonuç Belgesi” menülerini tıklayarak öğrenebileceklerdir.
Söz konusu Final Sınavında A kitapçığı 37 – B kitapçığı 24 numaralı soruda yer alan mealin -Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarında bulunmakla birlikte- yarışma kitabında yer alan mealden farklılık arz ettiği tespit edilmiş ve bu soru iptal edilerek bütün yarışmacılar için doğru kabul edilmiştir.
Yarışmada başarı sırası sınav puanına göre belirlenmiştir. Eşit puan alan yarışmacıların birbirleri arasındaki başarı sırası ise şartnamede belirtildiği üzere hizmet süresi esas alınarak tespit edilmiştir. Bu çerçevede puanları eşit olan yarışmacılardan askerlik hariç hizmet süresi fazla olana öncelik verilmiştir. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan personelin puanları ve hizmet süreleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Yarışma DerecesiFinal Sınavı NotuSınav Tarihi İtibarıyla Toplam Hizmet Süresi (Askerlik Hariç)
Birinci100 (Yüz)15 Yıl, 7 Ay, 29 Gün
İkinci100 (Yüz)11 Yıl, 7 Ay, 4 Gün