14.10.2021

11. Cami Görevlileri Çalıştayı Çevrim İçi Gerçekleştirildi

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiy​le örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması, din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması, cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığınca bu yıl onbirincisi düzenlenen Cami Görevlileri Çalıştayı 12 Ekim 2021 Salı günü çevrim içi gerçekleştirildi.

Ülkemizin dört bir yanından gönüllü, idealist, özverili, başarılı, aktif, bulundukları bölgelerde hizmetleri, proje ve faaliyetleriyle temayüz etmiş 21 din görevlisinin katıldığı çalıştayda din görevlilerinin ortaya koyduğu proje ve uygulama örneklerinin tanıtımı verimli bir şekilde yapıldı.

Çalıştay, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin GEZGİÇ'in açılış konuşmasıyla başladı. Çalıştayın ilk oturumunda 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen Proje Yarışmasında dereceye giren din görevlileri projelerini sundu. Devam eden oturumlarda ise örnek projeleri ile çevresinde temayüz etmiş din görevlileri tarafından yapılan çalışmalar takdim edildi.

Cami Görevlileri Çalıştayında sunumu gerçekleştirilen projeler şu şekilde sıralanabilir:

• Mehmet Pehlivan - Uşak - Vefalı Gönüller, Vefakâr Şehirler (III. Proje Yarışması Birincisi),

• İsmail Köksal - Konya - Öz Güven Sahibi Vefalı Genç (III. Proje Yarışması İkincisi),

• Merve Sertbaş - Aksaray - Vefakâr Gencim, Değerlerimizin Bilincindeyim (III. Proje Yarışması Üçüncüsü),

• İlhan Demir - Aksaray - Etkin Din Görevlisinin Görev Mahallindeki Rolü,

• Ekrem Şişecioğlu - Kayseri - Mahalle - Cami Buluşması,

• Yasin Vural - Kırıkkale - Hayatın (Köyün) Merkezi Cami,

• Mustafa Solakoğlu - Kocaeli - Biriz Beraberiz,

• Resül Caniklioğlu - Samsun - Başarılı ve Etkili Din Gönüllüsü Projesi,

• Mustafa Çakırtaş - Tokat - Yolumuz Camiden Geçer,

• Samet Pelit - Çanakkale - Hezârfen Gençlik Projesi,

• Suat Sarıca - İstanbul - Gençlerle Sanat Camide Güzel,

• Abdulkadir Eryiğit - İstanbul - Cami Merkezli Gençlik,

• Nuh Özkan - Mersin - Gençliğe Değer Yaz Kampı,

• Cebrail Çelik - Manisa - Asla Yalnız Değilsin!,

• İsmail Özütemiz - Denizli - Çocuklar Soluğu Camide Alıyor,

• M.Lütfi Taşçı - Bursa - Gönüllü İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Yetiştirme Projesi,

• Mahmut Açıkgöz - Ali Coşkun - Tekirdağ - Niçin ve Nasıl İnanayım Projesi,

• Bayram Tekin - Antalya - Ziyaret Edilmeyen Fakir Aile Kalmasın,

• Mustafa Bebek - Bartın - Din Gönüllüsüyüm, İhtiyaç Sahiplerine Köprüyüm,

• Ümmet Bıyık - Kilis - Kardeş, Kardeşin Emanetidir, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerde Bayram Sevinci, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerle Suriye'deyiz.

​​11. Cami Görevlileri Çalıştayı, proje sunumlarının gerçekleştirildiği dört oturumun ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK'ın değerlendirme ve kapanış konuşmalarıyla nihayete erdi.