01.09.2022

1. Hadis-İ Şerif Ezberleme Türkiye Final Yarışması Yapıldı

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında “Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması" düzenlenmiştir. Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması bu yıl ilk defa yapılmıştır. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde gerçekleştirilmiştir. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı 1. Hadis-i Şerif Ezberleme Türkiye Final Yarışması 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 14.30'da Başkanlığımız Kütüphane Binası Konferans Salonu'nda yapılmıştır.

Yarışmada İstanbul/Bayrampaşa Kartaltepe Yeşil Cami Müezzin Kayyımı Ebubekir BABACAN birinci, Sakarya/Akyazı Yörükyeri Mh. Civcivgüney Camii 4/B İmam Hatibi İsmail Fatih ÖZKORUL ikinci, Mersin/Tarsus Miralay Ahmet Bey Camii Müezzin Kayyımı Ekrem UÇAR üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri haftasında takdim edilecektir.