27.10.2022

12. Cami Görevlileri Çalıştayı Gerçekleştirildi

2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 26 Ekim 2022 tarihinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca proje sahibi, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri ile temayüz etmiş din görevlilerinin katılımıyla Ankara'da “12. Cami Görevlileri Çalıştayı" düzenlenmiştir.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin GEZGİÇ ve Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZYİĞİT'in katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayda örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması ve din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla 14 ilden 17 din görevlisi görev mahallerinde yürüttükleri örnek çalışmalarını ve projelerini sunmuşlardır.

Cami görevlilerinin planladıkları ve uygulamaya koyarak sonuç aldıkları projeler, çalıştay süresince gerçekleştirilen oturumlarda slayt eşliğinde sunulmuştur. Çalıştayda cami merkezli etkinlikler başta olmak üzere kadınlar, gençler, çocuklar, öğrenciler, romanlar, kimsesizler, göçmenler, engelliler ve hastalar gibi toplumun farklı kesimlerine sunulan ve farkındalık oluşturan projeler tanıtılmıştır. Ayrıca çalıştayda Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen proje yarışmasında dereceye giren ilk üç projenin sunumları bizzat yazarları tarafından yapılmıştır.

Bu kapsamda;

• Camiye Koşuyorum Namaza Alışıyorum (Afyonkarahisar Sultandağı  - Ahmet Fürgan ULUCAN)
  • Bölüşürsek Tok Oluruz (Ankara Sincan - Ahmet SONGUR)
  • Afiyet Olsun (Antalya Muratpaşa - Hasan KOÇ)