16.04.2018

Genel Müdürümüzden Hatay’a Ziyaret.

​Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK ve Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkan V. Bayram DEMİRTAŞ, Hatay ve Reyhanlı ilçesini ziyaret ettiler. Ziyarette Hatay ve ilçelerinde bulunan göçmenlere yönelik çalışmalar istişare edildi. Ayrıca Cilve Gözü sınır kapısından Suriye'nin Dânâ şehrine geçen heyet, Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde hizmet veren Bâbûl Hevâ ve Dânâ sevkiyat depoları, eczane, 200' e yakın çocuğun barındırıldığı yetimhane, giyim mağazaları ve okul inşaatı hakkında bilgi aldılar. Ziyarette Zeytin Dalı harekatı kapsamında terörden arındırılan bölgelere götürülecek olan din hizmetlerine yönelik istişarelerde bulunuldu. Ayrıca Reyhanlı İlçe Müftülüğü tarafından ibadete açılan Tevhid Camii ve 4-6 yaş Kuran Kursu ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı.