16.01.2023

Üniversite Cami Görevlileri Semineri Başladı

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, cami hizmetlerinin geliştirilmesi, bu hizmetleri yürüten görevlilerimizin mesleki ve kişisel yeterliklerinin artırılması amacıyla üniversite, fakülte ve KYK yerleşkeleri içerisinde bulunan camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik planlanan hizmet içi eğitim semineri 16 Ocak 2023 Pazartesi günü Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde başladı. Seminere ülke genelinden yaklaşık 114 üniversitenin yerleşkeleri içerisinde yer alan camilerde görev yapan iki yüzü aşkın din görevlisi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, seminerin açılış programına çevrim içi iştirak ederek din görevlilerine hitap etti.

Konuşmasına, üniversite camilerinde görev yapan din görevlilerinin eğitim düzeyi yüksek akademisyenlere ve geleceğimiz olan gençlere hitap ettiğini hatırlatarak başlayan Başkan Erbaş, üniversite camilerinin din hizmetleri açısından son derece büyük bir imkan ve nimet olduğunun altını çizdi. Başkan Erbaş, üniversite kampüslerinde camilerin varlığına geçmişte büyük bir özlem duyulduğunu ifade ederek bugün on binlerce gencin olduğu bu mekanlarda din hizmeti sunabilmenin şükrü gerektiren bir nimet olduğunu dile getirdi.

Başkan Erbaş, gençliğin bir milletin geleceği olduğunu ifade ederek gençleri medeniyet değerlerimizle buluşturmanın, onlara dini ve manevi değerlerimizi aktarmanın gayreti içerisinde olmak gerektiğini söyledi. Din görevlilerinin gençlere hitap edebilmek için bilgi, birikim ve iletişim becerilerini geliştirmelerinin önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, gençlerin gönül dünyalarına seslenebilmek ve onları hakikate davet edebilmek için onlara değer vermek, onlarla buluşmak ve konuşmak için heyecan duymak gerektiğini dile getirdi.

Din görevlilerinin yalnızca görev yaptıkları caminin değil, aynı zamanda o mahallenin ve şehrin de imamı olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, irşat ve tebliğin temsil ile başladığını, dolayısıyla Hz. Peygamber (s.a.s)'in varisi olan din görevlilerinin bu makama yakışır bir duruş ve temsil ortaya koymaları gerektiğini hatırlattı. Başkan Erbaş, sözlerini din görevlilerinin gönül verdikleri bu vazifede muvaffak olmaları duası ile tamamladı.

Seminerin açılış programında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin GEZGİÇ, Denizli İl Müftüsü Mehmet AŞIK ve Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa ACAR da hazır bulundu.

Üniversite camilerinde görev yapan din görevlilerinin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, üniversite gençliğine yönelik yürütülen hizmetlerdeki üslup ve yöntem konularının yeniden değerlendirilmesi ve toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde 19 Ocak 2023 Perşembe gününe kadar Din Hizmetlerinde Genel İlkeler Dil ve Üslup, Din İstismarı Bağlamında Farklı Din Anlayışları, Müslümanın Şahsiyeti ve Hizmet Anlayışı, İnançsızlık Akımları, İslam Dünyasının İçinden Geçtiği Süreçler, Diyanet İşleri Başkanlığının Tarihçesi ve Kurumsal Aidiyet Bilinci, Dijital Medya ve Gençlik, Din Hizmetinde Hasbîlik ve Son Devrin Örnek Şahsiyetleri, Gençlik Dönemi İnanç Krizleri, Gençlerle İletişim, Diyanet Gençlik Hizmetleri, Din Görevlileri ve Gençler İçin Okuma Listesi – Kitap Tahlili Örnek Dersi, Gençliğin Anlam Arayışı, Sosyal Medya Ahlakı ve İletişim İlkeleri konuları ele alınacak.