18.01.2023

Karaman’da "Merkez-Taşra Buluşması" gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşma, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, ‘’ Kıymetli kardeşlerim zor bir görev yapıyoruz. Yaptığımızı Allah için yaparsak mükafatını Cenab-ı Hak fazlasıyla verecektir. Onun için Allah için yapmaya devam etmekten asla vazgeçmemek lazım. Biz bir bütünüz ve birimizin yaptığı tamamımızın yaptığını etkiliyor. Günümüzde ilime ulaşmada imkansızlık diye bir şey yok hamdolsun. Bizler her zaman okumak ve toplumumuzu sahih dini bilgiyle buluşturmak zorundayız’’

Din hizmetinin gönülden gelerek yapıması gerektiğini ifade eden İşliyen‘’Peygamber Efendimiz( a.s.) Akabe Biatından sonra Mus’ab bin Umeyr’i Medine'ye Kur'an-ı Kerim’i öğretmek için göndermişti. Kur’an-ı Kerim’in henüz 3te 1i indirilmişti. Tabi o yıllarda yüzlerce insana ulaşmak için televizyon, internet ve sosyal medya yok ama Mus’ab’ın kalbinde iman var, islama duyduğu muhammet var. Bir sene sonunda Medine'de islamın konuşulmadığı ev kalmadı. Bizler de aynı iman ve muhabbetle görevimizi yapmalıyız’’ dedi.

Buluşmaya, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sicil Daire Başkanı Orhan İşler, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Müftü yardımcıları, din görevlileri ve gençler katıldı.​