04.04.2023

Kur'an Bülbülleri Malatya’da

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Malatya İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Malatya Kur’an Ziyafeti Programında Kur’an Bülbülleri, Malatya sokaklarında Ramazanın bereketini Kur’an Ziyafeti ile taçlandırdı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ve Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti programında, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Uzman İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı, Hacı Yusuf Taş Camii (Yeni Cami) İmam Hatibi Mehmet Şentürk, “Asrın Felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen Malatya halkına iftar öncesi Teknokent Konteyner Alanı ve yatsı namazı öncesi Kernek Karagözlüler Camii’nde Kur’an Ziyafeti sundular.

Okunan ezan ve yapılan iftar duasıyla oruçlar açılırken, Malatya halkı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ve Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım’a yapılan programdan dolayı teşekkür etti.

Genel Müdür Dr. Şaban Kondi yaptığı konuşmada “Diyanet olarak sizlerin yanınızdayız. Sizler “Asrın Felaketi” olarak nitelenen bir sınavdan geçtiniz. Bu zamanda sizlerin yanınızda olarak İftar sofrasını paylaşmaktan mutluyum. Rabbim bir daha bizleri böyle felaketlerle karşı karşıya bırakmasın. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, yaralı kardeşlerlerimize ise rabbimden eş-Şafi ismiyle şifa vermesini niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İftar programının ardından Kur’an Ziyafeti Kernek Karagözlüler Camii’nde devam etti.