19.05.2023

Bugün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var

Başkanlığımız, toplumun bütün kesimlerine hitap eden, kapsamlı ve etkin bir din hizmeti sunmak amacıyla çeşitli proje ve programları hayata geçirmektedir. Bu bağlamda, ‘Gençlik Haftası' münasebeti ile İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla;  "Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde "GENÇLER" Var" temalı 19 Mayıs 2023 Cuma günü, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde organize ettiği “Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var” programı gerçekleştirildi.

İslami ilimlerle temayüz eden gençler ülke genelinde 4106 camide, 9070 İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi camilerde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirerek İmamlık, Hatiplik ve Müezzinlik yaptılar.

Türkiye genelinde Cuma namazı sonrasında büyük teveccühe mazhar olan gençler, cami cemaati tarafından bu uygulamadan memnuniyetlerini dile getirirlerken görev yapan öğrenciler dualarla tebrik edildi.