26.09.2018

Genel Müdür Albayrak, Anadolu Ajansına 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili belirlediğimiz konferansların her biri hizmet içi eğitim mesabesinde, pedagojik formasyon alanında gelişimi sağlayacak." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 1-7 Ekim'de düzenlenecek, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bu yılki teması, "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olacak.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle din görevlilerinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur'an kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakarlıklarda bulunan hayır sahipleri hatırlanacak.

Albayrak, etkinliğin bu yılki açılışının, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda 1 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleşeceğini bildirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili belirlediğimiz konferanslarımız var. Bu konferansların her biri hizmet içi eğitim mesabesinde, pedagojik formasyon alanında gelişimi sağlayacak. Bütün müftülüklerimizde din görevlilerimizin katılacağı programlar icra edilecek. Bunlara Başkanlık yetkililerimizden ve üniversitedeki hocalarımızdan destek alıyoruz. Medya vesilesiyle haftanın farkındalığını milletimize ve hocalarımıza hissettirmeye çalışıyoruz."

Ayrıca Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde 4 Eylül Perşembe günü "Din Görevlileri Buluşması" düzenleneceğini bildiren Albayrak, müftülüklerle yapılacak bütün eğitimlerde din görevlilerinin üzerinde milletin emanetinin bulunduğunun ve onların Hz. Muhammed'in varisleri olduğunun hatırlatılacağını dile getirdi.

Albayrak, din görevlilerince peygamberlerde bulunması vacip olan sıfatların örnek alınması gerektiğini vurgulayarak, "Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimize 'Sen büyük bir ahlak üzere gönderildin' diyor. Dolayısıyla hademe-i hayrat (din görevlisi) olan bizlerin ahlakı, duruşu, tavrı, tarzıyla, mesai mefhumu gütmeden mutlaka örnek insan olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.