02.11.2020

10. Cami Görevlileri Çalıştayı Düzenlendi

2020 yılı 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması, din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması, cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla Cami Hizmetleri Daire Başkanlığınca 10. Cami Görevlileri Çalıştayı 14 Ekim 2020 Çarşamba günü, Kovid-19 salgını sebebiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Ülkemizin dört bir yanından gönüllü, idealist, özverili, başarılı, aktif, bulundukları bölgelerde hizmetleri, proje ve faaliyetleriyle temayüz etmiş 19 din görevlisinin katıldığı çalıştayda din görevlilerinin ortaya koyduğu proje ve uygulama örneklerinin tanıtımı verimli bir şekilde yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştay Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Öğleden önce 2 oturum, öğleden sonra 2 oturum olmak üzere toplam 4 oturumun yer aldığı çalıştay oturumları, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin GEZGİÇ tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Oturumlarda cami merkezli faaliyetler başta olmak üzere ağırlıklı olarak çocuklara, öğrencilere ve gençlere yönelik eğitim, sosyal, kültürel, sportif vb. faaliyetlere yer verilirken çağımızın getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı. Çalıştaya katılan din görevlileri, çevrim içi bu toplantı vesilesiyle birbirlerinden öğrenecek, birbirlerini örnek alacak pek çok hususun olduğunu ifade edip, memnuniyetlerini dile getirdiler. Çalıştay neticesinde, cami görevlilerinin sahip oldukları imkanları en iyi şekilde değerlendirdiklerinde güzel ve önemli neticelere ulaştıklarına, yürüttükleri çalışmaların cami, cemaat ve toplum nezdinde önemli bir zihinsel ve fiziksel dönüşüme öncülük ettiğine müşahede edildi. Örnek proje ve faaliyetleriyle temayüz eden din görevlileri arasında “Cami Görevlileri Çalıştayı"nın devamına; ayrıca ülkemizin bütün il, ilçe, mahalle ve köylerinde görev yapan din görevlilerine yönelik, çalıştaylara katılan din görevlilerinin proje ve faaliyetlerini sunacakları “Tecrübe Paylaşımı Toplantıları"nın yapılmasına karar verildi.

10. Cami Görevlileri Çalıştayı 4 oturumun ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK tarafından gerçekleştirilen değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla nihayete erdi.  Din Hizmetleri Genel Müdürü ALBAYRAK, yaptığı konuşmada çalıştayın önemi üzerinde durarak çalıştaya katılan din görevlilerini özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti ve faaliyetlerinin bütün camilerde kemiyet ve keyfiyet olarak artması noktasında çalıştaya katılan din görevlilerinin sorumluluklarının daha da arttığını ifade etti.