01.09.2021

VI. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması Aydın’da Yapıldı

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" düzenlenmiştir. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın ilki 2015 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın  altıncısı düzenlenmiştir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı VI. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması 29 Ağustos 2021 Pazar günü saat 14:00'de Aydın ili Efeler ilçesi Yavuz Sultan Selim Camii'de yapılmıştır.

Yarışmada İstanbul/Bayrampaşa Kartaltepe Yeşil Camii Müezzin Kayyımı Ebubekir BABACAN birinci, Adana/Yüreğir Paşaköy Mh. Camii 4/B İmam Hatibi Ömer Faruk BOLAT ikinci, Mardin/Artuklu Nuhoğlu Çevik Kuvvet Mescidi 4/B İmam Hatibi Oğuz ÖGET üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde takdim edilecektir.