27.09.2021

Gençlik Merkezleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

Gençlik merkezlerinde sunulan manevi danışmanlık ve dini rehberlik ile din hizmetlerinin etkinliğini ve verimliliğini artırmak, hizmetlerin sunumunda karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileri ile ilgili hususları müzakere etmek amacıyla 27 Eylül 2021 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN'in başkanlığında  ''Gençlik Merkezleri Çalıştayı'' gerçekleştirildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı uhdesinde yapılan Gençlik Merkezleri Çalıştayı İl Müftüleri, İl Müftü Yardımcıları, Diyanet İşleri Uzmanları, İlçe Müftüleri, İl Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlık ve Rehberlik hizmeti sunan personelden oluşan 25 kişilik katılımcı ile gerçekleşti.

Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan çalıştay Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK'ın Diyanet İşleri Başkanlığı gençlik çalışmaları sunumu ve Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZYİĞİT'in ülke genelinde açılan gençlik merkezlerinin mevcut durumu ve yapısı hakkında bilgi vermesi ile devam etti. Gün boyu süren çalıştayın moderatörlüğünü Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN yaptı. Çalıştay katılımcıların konu hakkındaki sorunları ve çözüm önerilerini ifade etmeleri ile birlikte sona erdi.