11.11.2021

B Grubu Camilerde Görev Yapan İmam-Hatiplere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzenlendi

Cami hizmetlerinin geliştirilmesi, bu hizmetleri yürüten görevlilerimizin mesleki yeterliklerinin artırılması, etkin ve verimli din hizmeti sunmalarına katkı sağlanması amacıyla 10-11 Kasım 2021 tarihlerinde dijital platformlar üzerinden B grubu camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlenmiştir. Düzenlenen seminere yaklaşık 900 imam-hatip katılmıştır.

Seminer boyunca alanında uzman konuşmacıların katılımıyla Kurum Kültürü ve Aidiyet Bilinci, Din Hizmetlerinin Tarihçesi, Modern Çağın İnanç Problemleri, İslam'da Ailenin Önemi, Sosyal Medya Okur-Yazarlığı, Etkili Hutbe Sunumunun Önemi ve Genel İlkeler, İmamet ve Müezzinlikte Ses ve Nefes Eğitimin Önemi ve Genel İlkeler,  Din Hizmetlerinin Etkin Yürütülmesinde İletişimin Önemi ve Yöntemi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Yürütülen Gençlik Hizmetleri konuları ele alındı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN'in açılış semineri ile başlayan programa Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin ÖZDEMİR,  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZYİĞİT, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih OKUMUŞ, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Muhabiri Muhammed Cüneyt ÇİĞDEMLİ, DİB Musiki Korosu Şefi Dr. Ali Osman ALACA ve Eğitim Görevlisi Hüseyin ÖRESİN konuşmacı olarak iştirak etti.