29.08.2022

7. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması Sivas’ta Yapıldı

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasınd​a “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" düzenlenmiştir. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın ilki 2015 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın yedincisi düzenlenmiştir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı 7. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 13.30'da Sivas ili 4 Eylül Sanayi Camii'de yapılmıştır.

Yarışmada Karaman/Merkez Gülyaka Ky. Camii 4/B İmam Hatibi Muhammed Sami İYİŞENYÜREK birinci, İstanbul/Gaziosmanpaşa Mimarsinan (Taşköprü) Camii Uzman İmam Hatibi Sabri YILDIRIM ikinci, Bursa/Osmangazi Nalbantoğlu Camii Müezzin Kayyımı Mesut ÖZTÜRK üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda takdim edilecektir.