16.01.2023

Dr. Burhan İşliyen; İman Nimetinin Kıymetini Bilerek Yaşamaya Gayret Etmeliyiz

İstanbul Beyoğlu İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Üç Ayların Manevi İklimine Girerken" konferansında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "İman nimetinin kıymetini bilerek yaşamaya gayret etmeliyiz." dedi.

Beyoğlu Hasköy Sanat ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

"İman nimetinin nasip olduğu gibi iman nimetinin kıymetini bilerek yaşamaya gayret etmeliyiz." diyen Dr. İşliyen şunları ifade etti: "Bugün bizler Ramazan-ı şerif ayını karşılamak o muhabbet iklimine adım atacağımız günlerin heyecanını paylaşmak için buradayız. Bizim bu dünyadaki zamanımız çok çabuk tükenmektedir. Efendimizin buyurduğu gibi sanki bir kuşluk vakti kadar burada kalmış gibi hissedecek kadar dar bir zaman dilimi olduğunu göreceksiniz buyurmuştur. O zaman bizler bu hayatın bir defa verilen bir hediye olduğunu bilmeli ona göre bir rota çizip o çizgiyi asla kaybetmememiz gerekiyor."

Beyoğlu İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli ise "Bugün İlçe Müftülüğümüzün değerli çalışanlarının yapmış olduğu hizmetleri izledik, bütün din görevlisi kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum." dedi.

Programda konuşan Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İzci de "Bugün burada bir araya gelen ve üç aylarının manevi havasını özlemle, hasretle bekleyen bu muhteşem kalabalık bizlere değerlerimizin ne denli kıymetli olduğunu göstermiştir. Bizleri bir arada tutan birimizi bin yapan inandığımız değerlerdir. Aşkla ve muhabbetle birbirimize baktığımız her günümüz ibadet mesabesinde karşılığını bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Programda Beyoğlu İlçe Müftülüğünün çalışmaları tanıtan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Program sonunda Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma ​Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.