19.01.2023

Doğu Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı Gerçekleştirildi

İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından irşat stratejisi çalıştayları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ardından Doğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik bir çalıştay düzenlendi.

19 Ocak 2023 Perşembe günü çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Doğu Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı"na Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDULAZİZOĞLU, İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı uzmanları ile Ağrı, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Kars, Muş il/ilçe irşat kurulu başkan ve üyeleri, din hizmetlerinden sorumlu il müftü yardımcıları, şube müdürleri ve vaizler katıldı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ'nin açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, il müftülüklerinin sunumlarıyla devam etti. Çalıştayda şu konular ele alındı:

• İrşat Hizmetlerinde İl/ilçe İrşat Kurulları
  • İrşat Hizmetlerinin Aracı Olarak Hutbe ve Vaaz Hizmetleri
  • Toplumun Farklı Kesimlerine Yönelik İrşat Hizmetleri
  • Fırsat Odaklı İrşat Hizmetleri
  • Basın, Radyo/Tv ve Sosyal Medya Yoluyla Vaaz-İrşat Hizmetleri
  • Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan ayı vb. Zaman Dilimlerinde Gerçekleştirilen Etkinlikler: Toplumsal Karşılığı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri
  • Din Hizmetleri Uygulama Genelgesi: Mevcut Durum ve Geliştirilmesine Yönelik Teklifler

İrşat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik tespit, teklif ve önerilerin sunulduğu “Doğu Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı" değerlendirme ve kapanış oturumuyla sona erdi.​