30.04.2024

​Antalya’da Gençlik Eğitim Semineri Düzenlendi

Antalya İl Müftülüğü tarafından il ve ilçelerde hizmet eden gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izci liderlerine yönelik “Eğitim Semineri” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, gençlik çalışmalarına ayrı bir değer verdiklerine vurgu yaparak, “İslam’ın bütün değerlerini en doğru şekilde bilen ve özümseyen, bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece âlemlerin Rabbinin hoşnutluğunu arayan bir nesil için gençlerimize rehberlik edecek kişiler sizlersiniz.” İfadelerini kullandı.

Yalçınkaya, ayrıca konuşmasının devamında, " Görev motivasyonunu artırma noktasında verimli geçecek olan eğitim seminerimize teşrif eden değerli konuşmacılarımıza, ilçe müftülerimize, gençlik koordinatörlerimize, manevi danışmanlarımıza, izci liderlerimize, iki gün boyunca burada her konuda arkadaşlarımıza hizmet edecek, İl ve ilçe müftülüğümüzün değerli personeline, özellikle bu ve benzeri programda bize ev sahipliği yapan Kepez İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz hocama teşekkür ediyorum." dedi.

İki gün süren seminerin ilk gününde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, gençlerle etkili iletişim teknikleri ve liderlik becerileri üzerine tecrübelerini paylaşarak “Millî ve Manevî değerlerini yücelten, onurlu duruşuyla geçmişten bugüne ve yarına bilgi ve birikim taşıyan, yaratılış amacını bilen, geldiği ve gideceği yerin şuurunda olan, mazluma umut, zalime korku salan, kimi zaman aşılması zor bir kale gibi dimdik hak ve hakikat için ayakta duran bir gençlik için buralardayız.” dedi.

İki gün süren “Eğitimi Semineri” personele katılım belgelerinin verilmesinin ardında sona erdi.