12.11.2021

Kitap Oku-Yorum

Milletimizin manevi hayatına rehberlik eden hem sevincinde hem de hüznünde onlarla birlikte olan din görevlileri; daima kendilerini yenilemek, bilgi dağarcıklarını genişletmek ve İslam'ın yüce hakikatlerini insanlara hikmetle güzel öğütle ulaştırmak için gayret sarf etmektedir. Din hizmetlerine ömürlerini vakfeden bu hizmet erlerinin çağımız insanına hitap edebilecek bir bilgi ve donanıma sahip olmasının önemi ise izahtan varestedir. Bu itibarla din görevlilerine yönelik okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi din hizmetlerinde verimliliğin artırılmasının vazgeçilmez bir unsuru olarak görülmektedir. Bu çerçevede ülke genelinde cami görevlilerine yönelik 2021 yılında hayata geçirilen “Kitap Oku-Yorum" projesi kapsamında 2022 yılında 40.824 cami görevlisinin katılımı ile müzakere programları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca proje kapsamında okunan kitapların yazarları ile 2022 yılında 6 söyleşi programı gerçekleştirilerek Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü YouTube kanalında paylaşılmıştır.

Proje kapsamında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZYİĞİT moderatörlüğünde Prof. Dr. Cağfer KARADAŞ ile Söyleşi'yi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.