10.11.2021

Zekat Hizmetleri Daire Başkanı

​Turgut ERHAN

1969 yılında Yozgat İli Akdağmadeni İlçesinde doğan ERHAN, İlkokulu Saraykent/Çiçekli Köyünde okudu. İlkokuldan sonra iki yıl süreyle özel hocalardan (Geleneksel Eğitim Metoduyla) Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı. Yozgat/Sorgun İmam-Hatip Lisesinin orta kısmını okuduktan sonra Ankara-Mamak İmam-Hatip Lisesinden 1990 yılında mezun oldu.

1995 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1991 yılından itibaren Kayseri-Hacılar Karpuzsekisi Köyü Gerbula Çiftliği Cami'inde ve Merkez Armutluk Cami'inde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Askerliğini İzmir Narlıdere'de tamamladı.

1997-1999 yıllarında Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezinde okudu. İhtisas eğitimi yıllarında Konya merkez camilerinde ve kısa sürelerle de olsa Van ve Manisa'da geçici merkez vaizliklerinde bulundu.

1999-2003 yıllarında Şırnak-Güçlükonak İlçe Müftülüğü yaptı. 2003-2007 yıllarında Hollanda/Alkmaar da Din Görevlisi olarak bulundu. Yurt dışı görevi dönüşü bir süre Kayseri Merkez Vaizliği yaptı. Kayseri Merkez Vaizi iken aynı İlin Yahyalı İlçesine 2007 yılında İlçe Müftüsü olarak atandı. Ardından 2011-2015 yıllarında Talas İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Daha sonra Batman İl Müftüsü olarak atandı.

12.11.2021 tarihinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanı olarak atanan ERHAN evli ve iki çocuk babasıdır.