Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
04.05.2018

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı

Sema YİĞİT

Süleyman Demirel Üniversitesinden mezun oldu. Meslek hayatına 2001 tarihinde Erzurum İl Müftülüğünde vaiz olarak başladı. 2006-2010 yılları arasında Almanya Hamburg Din Hizmetleri Ataşeliğinde Bayan Din Görevlisi olarak hizmet verdi. 2012 yılında Baş Vaiz oldu. Yurtiçi ve yurtdışında aile seminerleri ve konferanslar verdi. Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında uzun yıllar görev yaptı. 2016 yılında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda görevlendirildi. Ankara İl Müftülüğünde Baş Vaiz olarak görevli iken Şubat 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı olarak atandı. Ardından Nisan 2020 itibari ile Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığına getirildi. Halen bu görevini sürdürmekte olan Yiğit iki çocuk annesidir.