16.04.2018

Genel Müdür

DSC_5759.JPGDr. Şaban KONDİ

1969 Yılında Trabzon'un Araklı ilçesi Erenler köyünde doğdu. Erenler köyü Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini müteakiben aynı Kur'an Kursunda altı yıl boyunca Arapça (medrese)  eğitimi aldı.   1992 senesinde Araklı İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.

Görev safahatı;

1988 yılında Trabzon'un Araklı İlçesinde Müezzin Kayyım olarak göreve başladı.

1994 yılında Van İli Merkez Ulu Camiine İmam-Hatip olarak atandı.

1997 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl başladığı Konya Selçuk Eğitim Merkezi Vaizlik-Müftülük İhtisas Kursunu 2000 yılında tamamladı. Eğitim merkezinde bulunduğu süre içerisinde Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Kur'an-ı Kerim de Tedricilik Kavramı" isimli çalışmayla Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Ayrıca bu sürede Hafız Mehmet KAYA Hoca efendiden makam ve talim dersleri aldı. İmam Hatipler ve İlahiyatlar arası Kur'an'ı güzel okuma yarışmalarında dereceler elde etti.

2000-2002 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İlahiyat Fakültesinde Kur'an-ı Kerim Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2002 yılı Ağustos ayında yeniden Diyanet İşleri Başkanlığına dönerek, Güney Doğu Anadolu Bölgesine (Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak)  Bölge Vaizi olarak atandı. Bu süreçte Mardin ve Diyarbakır da ceza evlerindeki insanların yeniden topluma kazandırılmasına yönelik projeler yürüttü.

2003 yılında Mardin Derik İlçe Müftüsü olarak atandı. 2005 yılında Kahramanmaraş Göksun ilçesine naklen tayini gerçekleştirildi. Adı geçen ilçede İlçe Müftüsü sıfatıyla görev yaparken, 2006 yılı Ağustos ayında Almanya'ya Köln DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi olarak yurtdışı hizmetinde görevlendirildi. 01.08.2009 tarihinden itibaren 15 ay boyunca Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğini vekâleten yürüttü. 15.07.2011 tarihinde yurt dışı görevini tamamlayarak Türkiye'deki aslı görevine döndü.

17.07.2011 tarihinde Gaziantep Oğuzeli İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 09.06.2014 tarihinde Gaziantep İl Müftü Yardımcılığına naklen atanan Dr. Şaban KONDİ, 06.01.2017 tarihine kadar İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı. 07.12.2016 tarihli ve 902 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ardahan'a İl Müftüsü olarak atandı.

20.10.2017 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir Anabilim dalında “Kur'an'ın Tarihi ve Mevsûkiyeti" (Bâkıllânî'nin el-İntisâr Örneği) konulu tezi ile doktorasını tamamladı. Muhtelif dergilerde makaleleri yayınlandı.

25.06.2018 tarihli ve 309 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin İl Müftüsü olarak atandı.

03 Haziran 2022 tarih ve 31856 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

Almanca ve Arapça bilen Dr. Şaban KONDİ evli ve üç çocuk babasıdır.