04.05.2018

Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı

İdris YAVUZYİĞİT

29.05.1976 Trabzon/Araklı ilçesinde doğdu.

1988 Araklı Kalecik İlkokulunu, 1991 İstanbul Haznedar Kur'an Kursunda hafızlığını bitirdi.

Talim ve Tashih-i Huruf Dersleri aldı.

Dadaşkent Merkez Camiinde 2 yıl Hatimle Teravih Namazı kıldırdı.

1997 İstanbul İHL, 2002 SAÜ İlahiyat Fakültesi, 2009 ÖNB. İhtisas Eğitimini tamamladı.

Vatani görevini kısa dönem olarak tamamladı.

Sakarya, Batman, Erzurum, Samsun, İstanbul, Bitlis, Artvin, Yalova illerinde Diyanetin çeşitli kademelerinde İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur'an Kursu Öğreticisi, Vaiz ve Müftü olarak Görev yaptı.

Gençler-Kadınlar ve toplumun her kesime yönelik birçok konuda Konferans ve Seminerler vermektedir.

Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Tiyatro Eğitim ve Oyunculuğu Sertifikası programına katılarak bu alanda 1.5 yıl Şehir Tiyatrosunda 5 büyük oyunda İdare, Salon-Sahne Amirlikleri yaptı.

Çeşitli TV, dergi ve internet sitelerinde yayımlanmış köşe yazıları, vaaz, sunum vaaz ve konferans video, metin ve sunumları bulunmaktadır.

01.06.2020 tarihinden itibaren Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı görevini yürüten Yavuzyiğit, evli ve üç çocuk babasıdır.​