18.01.2023

Dr. Burhan İşliyen; İmanınız Yoksa Allah Katında Kıymetiniz Yoktur

​Denizli İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Muhabbet Akşamı" programında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen gençlerle bir araya geldi.

Program Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Diyanet Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gençlere hitap eden Başkan Yardımcısı Dr. İşliyen, Abdullah İbn Mesud (ra) kıssasını anlatarak, "O meşhur sahabenin Cenabıhakk'ın katındaki değerinden almamız gereken dersimiz şudur, makamla, yakışıklıkla, zenginlikle, giyim ve kuşamla, bindiğimiz arabanın markasıyla cennetteki makamımız olacak diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İmanınız yoksa Allah katında kıymetiniz yoktur. İmanınız yoksa dünyadaki varlığınızın, şöhretinizin ve makamınızın Allah katında zerre kadar anlamı ve kıymeti yoktur." dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Dr. İşliyen, "Birincisi, kitap okumalısınız. Ama ilk önce hangi kitabı okuyacağız? Cenabıhakk'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okuyacağız. İkincisi, imanınızın göstergesi namazdır. Namazlarımızı özenle kılmaya gayret göstermeli ve önem vererek kılmalıyız. Üçüncüsü yalan söylemeyeceğiz. İman ettiğini söyleyen kişinin ağzından yalan çıkıyorsa o kişide iman durmaz. Kötü söz, hakaret ve lanet çıkmayacak. Dördüncüsü de Allah'ın yasakladığı her türlü lokma helal olmalı, kul ve kamu hakkını yemektense kor ateşi yutmayı tercih edecek bir şuura erdirecek niyazlarda bulunmayız." diye konuştu.

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık ise "Bir dizi etkinlik için ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'i geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle bir araya getirme mutluluğunu yaşatan Rabbimize hamdolsun. Bu vesileyle bu organizasyonumuzda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Programa Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcıları Doç. Dr. İsmail Şimşek, Doç. Dr. Gencal Şenyayla, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, İl Müftü yardımcıları Semih Keskin, Ramazan Özgün Türkmen, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve gençler katıldı.

Başkan Yardımcısı İşliyen, programın ardından gençlere imzalı kitabını hediye etti.