13.06.2023

Dr. Şaban Kondi Çankaya İlçe Müftülüğü Tarafından Düzenlenen Vekâletle Kurban Tanıtım Programına Katıldı

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Çankaya İlçe Müftülüğünün aylık personel toplantısına katılarak 2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu hakkında konuşma yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans salonunda yapılan program Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam-Hatibi Muhammed Mansur SAĞIR’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa BAYTAR gerçekleştirdi. Müftü Baytar, kurban organizasyonunun Başkanlığımızın son yıllardaki önemli çalışmalarından olduğunu ve her görevlimizin bu organizasyona gerekli hassasiyeti ve önemi göstereceğine inandığını söyledi.

Programın devamında kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, konuşmasına Fatır Sûresi 32.ayetinin meali ve kısa tefsiri ile başlayarak şunları söyledi: ”Allah kulları arasında bazı kullarını özel olarak seçmiş ve vahiyle destekleyerek Peygamberlik görevi vermiştir. Din hizmeti sunan din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri, Peygamberlik makamının varisleridir. Bu kapsamda Başkanlık teşkilatının her kademesindeki görevlilerimiz Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgede ilk görev alan olmuşlar ve en önemli görevleri ifa etmiştir. Bu açıdan baktığımızda din güvenliği, ülke güvenliği kadar önemlidir. Toplumumuza ehl-i sünnet ve ümmet bilincini aşılamak bizim görevimizdir. Sahih bilgiyi ve objektif bilgiyi güçlendirmemiz lazım. Biz hedefe ulaşmak için çalışıyoruz. Suyu rehber edinen ilim adamları, hayatta başarılı olmuşlardır. Çünkü su, hedefe ulaşabilmek için engel tanımaz.”

Dr. Kondi, vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgiler aktardı. Yurt içi ve yurt dışında organizasyonun nasıl yapıldığını anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi bir kurum olması nedeniyle yurt dışında başta Büyükelçilikler olmak üzere ilgili ülkenin kolluk kuvvetleri ve dini kurumları ile işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Programın sonunda deprem bölgesinde görev yapan görevlilerimiz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ bey tarafından verilen başarı belgeleri ile emekli olan görevlilerimizin plaketlerini Genel Müdür Dr. Şaban KONDİ ve İlçe Müftüsü Mustafa BAYTAR’ın elinden aldı.