16.10.2023

Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Eskişehir’de Hayır Çarşısını Ziyaret Etti

Diyanet Genç Ofis Ziyareti

Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Eskişehir Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Osmangazi Üniversitesi yerleşkesine açılan Diyanet Genç Ofisi'ni ziyaret ederek hasbihal etti. Ziyarette, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek liderliğindeki Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü, manevi danışmanlar ve gençlerle bir araya gelen Daire Başkanı Yavuzyiğit istişarelerde bulundu.

Eskişehir Gençlik Koordinatörü ve manevi danışmanlar tarafından Osmangazi Üniversitesi yerleşkesinde açılan Diyanet Genç Ofis standını ziyaret ederek gençlerle buluştu. İdris Yavuzyiğit, başta İl Müftüsü olmak üzere tüm din görevlilerine ve manevi danışmanlara Rabbimizden muvaffakiyetler diledi.

Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Gençlik çalışmalarının önemini vurgulayarak, bu tür etkili işbirliklerinin gençlerin manevi ve toplumsal gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti. Aynı zamanda, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek'in liderliğindeki ekibe teşekkür ederek başarılar diledi.

Eskişehir, Gazzeli kardeşlerimize yardım elini uzattı

Eskişehir İl Müftülüğü ve Odunpazarı İlçe Müftülüğü, Gazzeli kardeşlerimize yardım eli uzatmak amacıyla Reşadiye Camii avlusunda büyük bir hayır çarşısı etkinliği düzenledi. Hayır Çarşısı çerçevesinde yapılan faaliyetlerle, gönüllüler, din görevlileri ve öğrenciler arasında dayanışmanın güzel bir örneği sergilendi.

Bu anlamlı etkinliğe katılanlar, Gazzeli kardeşlerimize hem destek olmak hem de bu kutlu davanın topluma anlatılması için bir araya geldi. Reşadiye Camii avlusunda kurulan hayır çarşısında, el emeği göz nuru ürünler, gıda ve daha birçok ürün satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere TDV şubesine teslim edildi.

Daire Başkanı Yavuzyiğit, Gazzeli kardeşlerimize yardım eli uzatma konusundaki duyarlılıklarından dolayı özellikle din görevlileri ve öğrencilere şükranlarını ifade ettiler.

Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Ziyareti

Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit Eskişehir Dini İhtisas Merkezi'nde gerçekleştirilen Diyanet Akademisi Konferansına katıldı.

Konferansa, Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Müdürü V. Faruk Latifoğlu, eğitim görevlileri ve akademi öğrencileri büyük ilgi gösterdi. İdris Yavuzyiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genç nüfusa yönelik yürüttüğü hizmetlerin kapsamını ve önemini vurgularken, gençlerin dini bilinçlerini artırmak ve topluma daha iyi hizmet sunmak amacıyla başlatılan projeler hakkında bilgi verdi.

Konferansta ayrıca gençlerin din hizmetlerine daha fazla katılımını teşvik etmek ve onların sorunlarına çözüm üretmek için yapılan çalışmalar aktarıldı. Katılımcılara, gençlerin toplum içinde daha etkin ve bilinçli bir şekilde yer almalarının din hizmetlerinin güçlendirilmesinde ne kadar önemli olduğu aktarıldı.