22.10.2023

Diyanet İzcilik Erzincan Eğitim Kampı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı İzcilik Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Üyeleri, İzci Liderleri ve İzcileri ile birlikte 18-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Erzincan Refahiye Dumanlı yaylasında TİFAKE-5 (Afet Haberleşme) Eğitimi ve JOTA-JOTİ (Kısa Dalga Telsiz Haberleşme) Kampı gerçekleştirildi.

Diyanet işleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında yapılan protokol çerçevesinde Erzincan Refahiye Dumanlı yaylasında yapılan faaliyetlere izci liderlerimiz ve izcilerimiz büyük ilgi gösterdi.

Gerçekleştirilen eğitimler sayesinde Diyanet İzcilik faaliyetlerine hız verildi. Erzincan İl Müftüsü Muharrem GÜL Türkiye İzcilik Federasyonu Dumanlı Yaylası Kamp ve Eğitim Merkezindeki İzci Lideri ve İzcileri ziyaret ettiler. Diyanet İzci Lideri Hamza ATEŞ Diyanet izcilik faaliyetleri hakkında Müftü GÜL'e bilgi verdi.

Yapılan faaliyetler kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde telsiz çevrimine katılan izci lideri ve izcilerin faaliyetleri yerinde takip edildi. Uluslararası muhaberede masum ve mağdur Filistinli Müslüman kardeşlerimiz ve özgür Filistin vurgusu yapıldı.

Faaliyet TİFAKE-5 Eğitimini başarıyla tamamlayan izci liderlerinin sertifikalarının takdim edilmesi ile tamamlandı.