29.02.2024

İl Engelli Koordinatörlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Engelli bireyler ve ailelerine sunulan manevi danışmanlık, rehberlik ve din hizmetlerinde müftülükler bünyesinde il koordinatörü olarak görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitim semineri İstanbul Anadolu Dini İhtisas Merkezi'nde gerçekleştirildi. 27-29 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim semineri Din Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Şaban KONDİ'nin kapanış ve değerlendirme konuşması ile sona erdi. Genel Müdürlüğümüz ve Diyanet Akademisi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen eğitim seminerine müftülükler bünyesinde il engelli koordinatörü olarak görev yapan farklı unvanlardaki 81 erkek 81 kadın olmak üzere 162 personel katıldı. Seminerde din psikolojisi açısından insanın anlam arayışı, engellilere yönelik tutum ve iletişim, engellilik ve engelli bireylere yaklaşım yöntemleri, engelli bireylere yönelik manevi danışmanlık ve rehberlikte yöntemler, kaygı yönetimi ve kaygı bozuklukları, Başkanlığımızın engellilere yönelik hizmetleri gibi ders başlıkları ile il engelli koordinatörlerimizin tecrübe paylaşımları yer aldı.