11.06.2024

Diyanet, YKS'ye Giren Adayları ve Yakınlarını Yalnız Bırakmadı

İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımız; cami içi ve cami dışında, cezaevlerinden hastanelere, çocuk evlerinden kadın konukevlerine, öğrenci yurtlarından gençlik merkezlerine, bağımlılardan engellilere, STK’lardan pek çok kamu kurum ve kuruluşuna varıncaya kadar çok çeşitli alanlarda farklı kesimlere geniş bir yelpazede din hizmeti sunmaktadır.

Bu amaca binaen, ülke genelinde 08-09 Haziran 2024 tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan adayların aile ve yakınlarına sınav binasına yakın camilerimiz, Kur’an kurslarımız vasıtasıyla ve sınav binası çevresinde Başkanlığımız tarafından öğrenci ve velilerine yönelik hizmetler sunuldu.

Sınavın gerçekleştirileceği binaların çevresindeki cami ve Kur’an kursları ile müştemilatları sınav saatlerinden bir (1) saat önce ve sonrasını kapsayacak şekilde açık tutularak sınav bina ve çevresinde adaylara rehberlik etmek, yardımcı olmak, asgari ihtiyaçlarını karşılamak üzere stantlar kuruldu ve personel görevlendirildi.

Sınava gelen vatandaşlarımıza su, çay, çorba vb. yiyecek ve içecek ikram edildi.

Amasya’da motosiklet ile geç kalan öğrencilere yardımcı olmak üzere motosikletli Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerin olması dikkat çekti.