23.08.2024

19. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Tekirdağ’da Yapıldı

​2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında “Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmiştir. Ezanı Güzel Okuma yarışmasının ilki 2004 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın on dokuzuncusu düzenlenmiştir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı 19.  Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali 22 Ağustos 2024 Perşembe günü Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi Rüstem Paşa Camii'nde gerçekleştirilmiştir. Yarışmada Uşak Eşme Kayapınar Köyü Camii İmam-Hatibi Enes BAŞTÜR birinci, Yalova Merkez Süleymaniye Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa Sadık CEYLAN ikinci, Ağrı Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Umut COŞAR üçüncü olmuştur. Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda takdim edilecektir.