31.08.2024

8. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Final Yarışması Antalya'da Yapıldı

2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" düzenlenmiştir. Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasının ilki 2015 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın sekizincisi düzenlenmiştir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı 8. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması Türkiye Finali 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Antalya ili  Muratpaşa  ilçesi   Muratpaşa  Camii'nde yapılmıştır.

Yarışmada Şanlıurfa/Suruç Ezgil Mah. Kanatlı Camii İmam-Hatibi Salih MAYTALMAN birinci, Ordu/Altınordu Aziziye Camii İmam-Hatibi Muhammed KILIÇ ikinci, İstanbul/Küçükçekmece Fevzi Çakmak Merkez Camii İmam-Hatibi Ahmet ÇAĞLI üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda takdim edilecektir.