Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
14.09.2024

Mevlit Kandili Tüm Yurtta Dualarla İdrak Edildi

​14 Eylül 2024 Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece (12 Rebiülevvel 1446), Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) kainatı teşriflerinin 1453. yıl dönümü vesilesi ile ülke genelinde Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlit Kandili Programları gerçekleştirildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Mevlit Kandili özel programlarına vatandaşlarımız yoğun teveccüh gösterdi.

İstanbul Beşiktaş Barbaros Hayreddin Paşa Camii'ndeki Mevlit Kandili programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, İstanbul İl Müftüsü  Prof. Dr. Safi ARPAGUŞ katıldılar. Kur'an-ı Kerim tilavet edilen ve mevlid-i şerif okunan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Mûsikîsi Korosu tarafından salavat ve ilahiler seslendirildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN'in sohbetinin ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi ARPAGUŞ'un yaptığı özel dua ile program sona erdi. Söz konusu program Diyanet TV, Tvnet ve TRT 1 ekranlarından yayınlandı.

Bu programın yanı sıra aşağıda yer alan camilerde de Kur'an-ı Kerim ve Mevlit Programları düzenlendi:

  • Kanal D'de yayınlanan Ankara Yenimahalle Beştepe Millet Camii,
  • KON TV'de yayınlanan Konya Karatay Sultan Selim Camii,
  • TGRT'de yayınlanan Erzincan Merkez Terzibaba Camii,
  • Kanal 7'de yayınlanan Kayseri Hacılar Cami-i Kebir Camii,
  • TRT Türk'te yayınlanan Bursa Osmangazi Ulu Camii,
  • Vav TV'de yayınlanan Ankara Altındağ Hacı Bayram Camii.
Mevlid-i Nebi'nin barış, huzur ve kardeşliği pekiştirmesine ve insanlığın şahsiyetini Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye ekseninde inşa etmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan (c.c.) niyaz ederiz.