Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
03.10.2024

Genel Müdür Dr. Şaban Kondi, Giresun'da Gençlik Buluşması Programına Katıldı

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Gençliğe Değer" projesi kapsamında gerçekleştirilen programda Giresun Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

​Giresun İl Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer" projesi kapsamında "Gençlik Buluşması" programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Giresun Üniversitesi Genç TDV Topluluğu koordinesinde düzenlenen programa katılan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, üniversite öğrencileriyle sohbet etti.

  • "Değişim ve gelişim bireyden topluma yayılan bir süreçtir"

Toplumu güçlü kılan en büyük imkan ve zenginliğin gençler olduğunu vurgulayan Genel Müdür Dr. Şaban Kondi, "Sevgili gençler, başkalarının değişmesini beklemeyeceğiz, önce kendimiz değişeceğiz. Her birimiz kendi içimizde ahlaki değerlerimizi güçlendirdiğimizde, bu toplumda büyük bir iyilik hareketi başlatmış oluruz. Dürüstlük, samimiyet ve sorumluluk duygusu gibi erdemler, hayatınızın temel taşları olmalıdır.

Yüce Rabbimiz kulluk görevlerimizi hakkıyla yerine getirmemizi istiyor, ibadetlerle hayatımızı düzene sokmamızı bekliyor. Namaz, oruç ve diğer ibadetler bizi Allah'a yakınlaştırırken, ruhsal huzuru da beraberinde getirir. Dünyanın eğlenceleri geçicidir, asıl mutluluk ve huzur, Allah'ın emirlerini yerine getirerek kazanılır.

Bu bağlamda sizi iyiye teşvik edecek doğru insanları rol model belirleyin. Yüce Allah'ın rızasını kazanmak için yaşayan kişilerle dost olun. Çünkü dostun iyisi, Allah'ı ve ahireti hatırlatan kişidir. Unutmayın, hepimizin amacı bu dünyada Allah'ın rızasına uygun bir yaşam sürmek ve ahirette ebedi saadete ulaşmaktır." dedi.

Programa İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cafer Yıldız, manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörleri katıldı.