28.08.2019

Xvı. Ezanı Güzel Okuma Türkiye Final Yarışması Sakarya’da yapıldı.

​2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Erkek Din Görevlileri arasında “Ezanı Güzel Okuma" yarışması düzenlenmiştir.

2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Erkek Din Görevlileri arasında “Ezanı Güzel Okuma" yarışması düzenlenmiştir. Ezanı Güzel Okuma Yarışmasının ilki 2004 yılında gerçekleştirilmiş olup bu yıl yarışmanın on altıncısı düzenlenmiştir. Yarışma öncelikle belli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılmıştır. Bölge yarışmaları neticesinde bölge birincilerinin katıldığı XVI. Ezanı Güzel Okuma Türkiye Final Yarışması 25 Ağustos 2019 Pazar günü saat 13.30'da Sakarya Abdülhamit Camii'nde yapılmıştır.

Yarışmada Bursa/ Yenişehir Yenigün Mh. Postumpost Camii İmam Hatibi Nuri BAKTEMUR   birinci, Kırıkkale/Delice Baraklı Ky. Camii 4/B İmam Hatibi Serkan YILDIZ   ikinci, Antalya/Kumluca Güzören Mh. Karagöl Ahmet Avcıoğlu Camii 4/B İmam Hatibi Fatih ATAY üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış merasiminde takdim edilecektir.