10.10.2019

IX. Cami Görevlileri Çalıştayı Gerçekleştirildi

2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 08-09 Ekim 2019 tarihlerinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca Ankara'da proje sahibi, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri ile temayüz etmiş din görevlilerinin katılımıyla “IX. Cami Görevlileri Çalıştayı" düzenlenmiştir.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK ve Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet BODUR'un katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayda örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması ve din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla 17 ilden 22 din görevlisi görev mahallerinde yürüttükleri projelerini sunmuşlardır.

Cami görevlilerinin planladıkları ve uygulamaya koyarak sonuç aldıkları projeler, slayt eşliğinde görsel ve işitsel olarak çalıştay süresince gerçekleştirilen oturumlarda sunulmuştur. Çalıştayda cami merkezli etkinlikler başta olmak üzere

• Cami Faaliyetlerinde Sosyal Medyayı Kullanma,
  • Her Kesime Hitab Eden Yaşam Merkezi,
  • Gelin Kardeş Olalım,
  • Cami Odaklı Gençlik Merkezi,
  • Kültür ve Spor Merkezi,
  • Camini Bul Takımını Kur,
  • Atabeg
  • “Camide Ecdadımın İzinde Hayatın İçindeyim" temalı Geleneksel Türk Okçuluğu,
  • Bilgi Lig Futbol Turnuvası,
  • Sende Oku,
  • Takva Tiyatro,
  • Her Caminin Bir Mus'ab-ül Hayr'ı Olsun,
  • Benim Özel Arkadaşım Var,
  • Denizcilerin Dini ve Manevi Yönden Desteklenmesi,
  • Günde Bir Vakit Camiye Sloganımız Olsun Camimiz Cemaatle Dolsun,
  • Cemaate Mektup,
  • Alkol ve Maddeye Elveda Hayata Merhaba,
  • Camiler Çocuk Bahçesi Olsun,

başlıklı toplumun farklı kesimlerine sunulan ve farkındalık oluşturan projeler tanıtılmıştır.