16.10.2019

Bölgesel Aile ve Dini Rehberlik Büroları İstişare Toplantısı Trabzon’da Düzenlendi

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığınca Artvin, Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Trabzon illerinde bulunan Aile ve Dinî Rehberlik Büroları tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, geleceğe dönük perspektif oluşturulması ve bölgesel sorunların tespit edilmesi amacıyla 14 Ekim 2019 tarihinde Trabzon'da "ADRB İstişare Toplantısı" gerçekleştirilmiştir.

İstişare toplantısına Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, Diyanet İşleri Uzmanı Fatih YILDIZ'ın yanı sıra Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN, Artvin İl Müftüsü Hasan GÜNEŞ, Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL, Ordu İl Müftüsü Mürsel ÖZTÜRK, Gümüşhane İl Müftüsü Osman AYAS ve Rize İl Müftü Vekili Naci ÇAKMAKÇI, İl Müftü Yardımcıları, Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu bulunan ilçe müftüleri ile koordinatörleri katılmışlardır.

İstişare toplantısında söz konusu il ve ilçelerde bulunan Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının yerel ve bölgesel sorunları ele alınırken Büroda görev yapan personelin görüşlerine yer verildi. Gün boyu devam eden toplantıda aşağıdaki başlıkları ele alındı:

1. Başkanlığın Aileye Yönelik Hizmetlerinde Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Rolü
  2. Taşra Teşkilatında Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Etkinliğinin Sağlanması
  3. Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Mekânsal Açıdan İyileştirilmesi
  4. Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin İşlevsel Açıdan İyileştirilmesi
  5. Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Görev Alanları İle İlgili Nitelikli Proje Çalışmalarının Sağlanması
  6. ADRB'nin Güncel Yönerge Bağlamında Değerlendirilmesi
  7. Sosyal Hizmet Kurumlarında Sunulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri
  8. Nikâh Hizmetlerinde ADRB'nin Fonksiyonu
  9. Üniversitelerde Kampüs Merkezleri