08.06.2021

“Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” Konulu Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzenlendi.

Başkanlığımızın, dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından dinî, millî ve manevî değerlerimizi istismar eden yapılara karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla seminer ve konferans veren personelimize yönelik  “Din İstismarıyla Mücadele Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenlendi.

08 Haziran 2021 Salı günü çevrim içi olarak gerçekleştirilen seminere İrşat Hizmetleri Daire Başkanı, Diyanet işleri uzmanları ve Başkanlık vaizleri ile 28 ilimizde İl Müftü Yardımcısı, İlçe Müftüsü, Başvaiz, Uzman Vaiz ve Vaiz unvanlarında görev yapan 30 personelimiz katıldı.

Hizmet içi eğitim seminerinde, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDULAZİZOĞLU Başkanlığımızca din istismarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan “Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi"  başlıklı sunumun ardından eğitim semineri, din istismarıyla mücadele faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik tespit, teklif ve değerlendirmelerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Başkanlığımızın, Kur'an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgiyle toplumu aydınlatmak amacıyla başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik “Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu konferansları kapsamı genişletilerek devam edecektir.