21.02.2022

Etkili Hutbe Sunumu Eğitici Semineri Gerçekleştirildi

Başkanlığımızın toplumu din konusunda aydınlatma misyonunun en önemli vasıtalarından birisi olan hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda cami görevlilerimizin hutbeleri etkili bir şekilde sunmalarına katkı sağlamak amacıyla 21-24 Şubat 2022 tarihleri arasında Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde “Etkili Hutbe Sunumu Eğitici Semineri" gerçekleştirildi.

İç Anadolu Bölgesi'ndeki 13 ilde görevli 39 personele yönelik gerçekleştirilen seminerin açılışı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı tarafından yapıldı. İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya ABDULAZİZOĞLU eğitim seminerinin amacı, önemi ve sonraki aşaması ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 4 gün süreyle devam eden seminerde katılımcılara, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih OKUMUŞ ve Spiker/Yönetmen Nisan KUMRU tarafından, diksiyon ve  etkili hutbe sunumuyla ilgili teorik/pratik dersler verildi. Seminerin kapanış programına Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK katılım sağlayarak değerlendirme, görüş ve tecrübelerini görevlilerimizle paylaştı.

Bundan sonraki süreçte, seminere katılım sağlayan personelimizin görev yaptıkları illerde “Etkili Hutbe Sunumu Seminerleri" gerçekleştirmesi, eğitici seminerinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri cami görevlilerine aktarması sağlanacaktır.