24.10.2022

Aile ve Dini Rehberlik (ADRB) Büro/Merkezleri Ege Bölgesi İstişare Toplantısı Denizli’de Yapıldı

24 Ekim 2022 tarihinde Aile ve Dinî Rehberlik Büroları tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, bölgesel sorunların tespit edilmesi ve geleceğe yönelik perspektif oluşturulması amacıyla Denizli Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Salonunda “Ege Bölgesi İstişare Toplantısı" yapılmıştır. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığından Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Aile ve Dini rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif ARSLAN, Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız ve Dr. Kezban Gurbet Gülden  katıldı. Bölgenin il müftüleri, aile ve dini rehberlik hizmetlerinden sorumlu müftü yardımcıları ve ADRB koordinatörleri toplantıda hazır bulundu.

İstişare toplantısında ele alınan ana başlıklar şu şekilde oldu;

1. Aileyle İlgili Bölgesel Sorunlar ve ADRB/M Çerçevesinden Çözüm Önerileri (Aileyle ilgili il bazlı en temel sorunlar, sebepleri ve çözüm önerileri)
  2. Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Etkinliğinin Artırılması (Kurumsal, Personel, Mekân, İşleyiş vb.)
  3. Sosyal Hizmet Kurumlarında Sunulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri (Çocuk, kadın ve huzurevi manevi destek çalışma programları, uygulamaya ilişkin     görüşler ve ihtiyaçlar)
  4. Nikah Hizmetlerinin ADRB/M Hizmetlerindeki Yeri  (İmkânlar, fırsatlar ve sınırlılıklar)
    İstişare toplantısında şiddet vakalarında ve boşanmalarda artışın olduğu vurgulandı, öne çıkan diğer bölgesel sorunlar istişare edildi ve çözüm önerileri sunuldu.