07.09.2022

Aile ve Dini Rehberlik (ADRB) Büro/Merkezleri Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısı Mersin’de Yapıldı

Aile ve Dini Rehberlik Büroları tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, bölgesel sorunların tespit edilmesi ve geleceğe yönelik perspektif oluşturulması amacıyla Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye; çevrim içi olarak Antalya, Burdur, Isparta il/ilçe müftüleri ve koordinatörlerin katılımıyla 7 Eylül 2022 tarihinde Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısı yapıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN'in çevrim içi katıldığı toplantıda Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Aile ve Dini rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif ARSLAN hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mersin İl Müftüsü Aydın YIĞMAN'ın açış konuşması ile başlayan toplantıda, katılımcılara hitap eden Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ: “Bu gün Akdeniz Bölgesi'nde bulunan il müftülüklerimiz ADRB personelinin hizmet sunumunda karşılaştığı sorunları dinlemeye, görüş ve düşüncelerini almaya geldik. İslam dini bize ekiple çalışmayı emreden bir dindir. Peygamber Efendimiz de öyle yapmıştır. Hz. Hatice ile başlayan tebliğ çalışması Daru'l Erkam'da büyümeye, hicrette meyvelerini vermeye başladı. İrşat faaliyeti peygamberlerin ayırt edici vasfı olmakla birlikte ümmetin de vasfıdır. Her zaman ve her yerde irşat faaliyeti devam eder." dedi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda;

Aileyle İlgili Bölgesel Sorunlar ve ADRB/M Çerçevesinden Çözüm Önerileri,

Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Etkinliğinin Artırılması,

Sosyal Hizmet Kurumlarında Sunulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri

Nikah Hizmetlerinin ADRB/M Hizmetlerindeki Yeri ele alınırken, ADRB/M'den sorumlu il/ilçe idarecileri ve personelinin değerlendirmelerine yer verildi.