29.09.2022

Yaşlılara Yönelik Faaliyetlerimiz Hız Kesmeden Devam Ediyor

Başkanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Sosyal Hizmet Kurumlarında (huzurevi) sunulan manevi destek hizmetlerinin değerlendirilmesi ve hizmet modelinin geliştirilmesine yönelik önerilerin alınması amacıyla Ağrı, Amasya, Çanakkale, Çorum, Edirne, Eskişehir, Giresun, Hatay İl Müftü Yardımcıları ile kuruluşlarda göreve giden ADRB vaizleri ve diğer personelin katılımıyla 21.09.2022  tarihinde bir çalıştay yapılmıştır. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaşlı Bakım Hizmetleri Daire Başkan Vekili Gamze Altun'un da katıldığı çalıştay  çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan'ın huzurevlerinde sunulan manevi destek hizmetlerini değerlendirerek hizmete ilişkin beklentileri ifade ettiği sunumuyla başlayan çalıştayda, 9 İl Müftülüğünün huzurevlerinde sunduğu manevi destek hizmetlerine yönelik sorun ve  çözüm önerileri yer aldı.

Ayrıca TBMM Yaşlıların Hayatın Çeşitli Alanlarında Yaşadıkları Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna sunulmak ve hazırlanacak rapora katkı sağlamak üzere Kurumumuzun yaşlılara yönelik çalışmalarını içerir rapor ve sunum hazırlanmış; “Yaşlıların Hayatın Çeşitli Alanlarında Yaşadıkları Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu"nun çalışmalarına ve rapor yazım sürecine katkıda bulunmak üzere Komisyon Raporunun TBMM Başkanlığına sunulacağı tarihe kadar birimimizden bir uzman görevlendirildi.